Zoeken
  • Marlene

"Zie je wel?" liefs, je intuitie

Bijgewerkt: jun 8

Ken je dat onderbuikgevoel dat zegt dat je naar links moet of dat je even om moet kijken? Ons onderbuikgevoel is een soort beschermengel. Maar dan moet je er wel naar luisteren. Of het nu een belangrijke keuze is of een dagelijks iets, neem de tijd ervoor. Stem af op de voelsprieten die ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt.


Grappig genoeg doe je dat vaak niet. Je eerste gedachte, reactie, gevoel… en dan komt onzekerheid om de hoek kijken of speelt je ego een rol. Je gaat twijfelen…. Dat heeft ook te maken met de wereld waar wij in leven. Door alles wat je - bewust en onbewust - binnenkrijgt ga je toch vaak onbedoeld aan jezelf twijfelen. Als je maar vaak genoeg iets hoort, dan wordt het ook jouw waarheid. Als je nou eens terug gaat naar dat eerste moment – dat onderbuikgevoel, jouw intuïtie – en dat weet vast te houden dan ben je een heel eind op weg om dicht bij jezelf te blijven.


Wanneer volg je jouw intuitie?

  • Als je snel een beslissing moet nemen. Uit onderzoek blijkt dat alle ervaringen die je hersenen hebben opgeslagen jou helpen om snel een beslissing te kunnen nemen. Bijvoorbeeld als je een huis bezichtigt en je weet dat er veel geïnteresseerden zijn. Meestal voel je al meteen of het “klopt”.

  • Als je in contact komt met wat je nodig hebt. Logica en verstand kunnen niet altijd opboxen tegen je intuïtie. Je weet uiteindelijk zelf het beste wat goed voor je is. Bijvoorbeeld als een vriend een feestje geeft en je wil eigenlijk niet gaan. Je bent moe en je ziet het niet zitten om daar gezellig te moeten doen. Ook al is er een stemmetje dat zegt “als je er eenmaal bent zal het wel meevallen” is er ook je intuïtie die zegt “echt niet”. Ga dan gewoon niet! Dat mag best.

  • Bij gebrek aan data. Soms heb je gewoonweg niet voldoende informatie om je te leiden naar de juiste keuze. Bijvoorbeeld als je 2 banen aangeboden krijgt die op papier min of meer gelijk lijken. Je onderbuikgevoel (en emoties) kan dan een belangrijk rol spelen in het maken van een keuze: datgene wat dicht bij jou staat.

Zet de volumeknop van buiten wat zachter en focus meer op jezelf. Als je ergens niet wil zijn – dan ga je weg. Als je iets niet met iemand wil bespreken, dan houd je je mond. Als je iets wil veranderen, begin eraan. Als je een beter leven wilt leiden, leef dat dan! Blijf vertrouwen in wat je voelt.#intuitie #onderbuikgevoel #luisternaarjezelf #evenstoppenenvoelen #mbalance #vught #holistischcoach #trainer


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte