Zoeken
  • Marlene

Verbinding

Bijgewerkt: mei 21

Steeds vaker horen we de term verbinding. Wat delen we met elkaar, waar vinden we gemeenschappelijke interesses, hoe zorgen we voor harmonie? Maar het echt voelen van verbinding met elkaar is niet meer zo vanzelfsprekend, lijkt het. Men is erg individualistisch ingesteld, we verschuilen ons achter systemen, regeltjes, de gevestigde orde, noem maar op. Ik merk dat ik het juist zo ontzettend fijn vind om me verbonden te voelen, dit is iets waar iedereen weer een weg naartoe zou moeten vinden.

Als we het over verbinden hebben dan denken we vaak aan verbinding met anderen: hoe gaan we met elkaar om, het hechten aan elkaar, veilig voelen bij elkaar, volledig in je eigen kracht kunnen staan bij anderen. Dit is voor velen al heel lastig. We hebben vaak geen contact meer met het mens-zijn van de ander. Daarom is verticale verbinding juist zo belangrijk. Dat je als mens van binnenuit verbonden bent met een hoger doel of levensmissie. Het gevoel dat je weet waarom je elke dag opnieuw je bed uitkomt. Wat vind je belangrijk en leuk en wat doet dat met jou? Wat zegt het over jou?

Als ik verticale verbinding maak dan zorg ik ervoor dat ik me betrokken voel bij wat ik elke dag doe. En als dat gelijkgestemd is met een ander, dan voel ik me ook met hem of haar verbonden. We hebben elkaar nodig daarvoor. Verbinding met elkaar en onze eigen verticale verbinding laten samenkomen. Verbinden met anderen, in verbinding blijven met het universum en verbinding behouden met mijn eigen kracht, mijn eigen ik.

Verticale verbinding creëer ik door mijn kruin open te zetten en de universele levensenergie binnen te laten. Tegelijkertijd zorg ik dat mijn hart openstaat en ik goed geaard ben – in verbinding blijft met het hier en nu. Hiervoor zet ik meditatie en reiki in.

Ik laat me niet meer zoveel leiden door systemen, status of geld. Ik wil een betekenisvol leven leiden – vanuit mijn eigen kracht, vanuit wie ik werkelijk ben.#verbinding #mbalance #stayconnected #verbindenmetjezelf #reikitrainer #holistischevisie #vught #verticaleverbinding #mindfulness #meditation

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte