Zoeken
  • Marlene

Juist vandaag ben ik vriendelijk voor alles wat leeft

Ik doe mijn best te leven volgens de 5 reiki principes van Usui. Usui gaf deze door aan zijn leerlingen om zo een vol en gelukkig leven te leiden. Kennen jullie ze al?

Hier volgt de vijfde:


5. Just For Today, I Will Be Kind (Juist vandaag, ben ik vriendelijk voor alles wat leeft)

Dit principe volgt ook weer op de vorige. Als je leert hoe je dankbaar kan zijn, dan zal aardig zijn helemaal geen moeite kosten.


Als je goed doet voor anderen, voelt het goed als je weet de kracht te hebben om iemand te laten lachen. Volgende keer als je aardig bent tegen iemand, kijk dan eens aandachtig naar hoe ze veranderen. Dat motiveert alleen nog maar om ermee door te gaan.


Dat geldt ook voor wezentjes die kleiner zijn dan wij. Alles wat leeft zou gerespecteerd moeten worden. Probeer aardig te zijn tegen dieren, kijk hoe dat voelt. Voed de vogeltjes in het park, geef aan het dierenasiel. Je hoeft er niet veel energie in te stoppen, maar het maakt wel een wereld van verschil voor de zielen die vaak vergeten worden.


Maar blijf wel trouw aan jezelf, dankbaarheid en aardig zijn is alleen maar goed voor je als je het meent. Wees aardig puur en alleen voor het aardig zijn, niet om aardig gevonden te worden.


Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!
#doctrinaluxcordis #reiki #holisticcoach #holistischtrainer #mindfulness #vught #reikiprinciples

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte