Zoeken
  • Marlene

Wees dankbaar

Bijgewerkt: mei 21

Ik doe mijn best te leven volgens de 5 reiki principes van Usui. Usui gaf deze door aan zijn leerlingen om zo een vol en gelukkig leven te leiden. Kennen jullie ze al? Dit is nummer vier:


4. Just For Today, I Will be Grateful (Juist vandaag, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb)

De term dankbaarheid komt bij mij de laatste tijd veel voorbij. Het maakt niet uit hoe klein onze gelukmomentjes zijn. Dankbaarheid is een cadeautje dat iedereen kan geven. Het kost geen moeite of tijd.

Als je even niet kunt bedenken waar je dankbaar voor zou moeten zijn, ga dan terug naar de basis: je leeft, je bent gezond, je hebt een dak boven je hoofd, eten, kleding.

Ik merk dat ik me steeds bewuster word van de gelukmomentjes: ik ben dankbaar als het zonnetje weer schijnt, ik ben dankbaar voor een goede nachtrust, ik ben dankbaar als ik wakker word zonder pijn aan mijn voet.

Het bijhouden van een “gratitude journal” helpt me ook enorm. Het opschrijven en teruglezen van gelukmomentjes zorgt ervoor dat ik dit principe ook echt onderdeel van mijn leven kan maken.

Waar ben jij dankbaar voor?

#mbalance #reiki #holistischevisie #holistischtrainer #mindfulness #vught #reikiprinciples

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte