Zoeken
  • Marlene

Vandaag maak ik me niet boos

Ik doe mijn best te leven volgens de 5 reiki principes van Usui. Usui gaf deze door aan zijn leerlingen om zo een vol en gelukkig leven te leiden. Kennen jullie ze al?

Hierbij de tweede:


2. Just For Today, I Will Not Be Angry (Juist vandaag, maak ik me niet boos)

Na het eerste reiki principe toe te laten in mijn dagelijks leven valt de tweede makkelijk in te passen. Boosheid is vaak een primair gevolg van stress of angst. Natuurlijk is het op zichzelf ook een negatieve emotie die ons terughoudt, maar als je leert je zorgen en reacties op anderen onder controle te houden volgens het eerste principe, dan lukt het ook om andere emoties onder controle te houden.

Vergeet niet dat negatieve emoties, zoals boosheid en jaloezie volkomen normaal zijn. Je bent geen slecht persoon als je die weleens voelt. Het wordt pas lastig als het je gedrag verandert, liefde en licht blokkeert en onze ziel versluiert. Het is daarom belangrijk om de werkelijke oorzaak van boosheid te identificeren. Als je echt vanuit liefde en licht leeft en de emoties onder controle hebt, dan kunnen moeilijke situaties of personen dat niet aantasten. Zorg dus dat je controle hebt over deze emoties en dat de emoties niet controle over jou hebben.

Wil je hier iets over delen? Laat dan gerust je commentaar achter.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte