Zoeken
  • Marlene

Juist vandaag maak ik me geen zorgen

Sinds een tijdje probeer ik meer te leven volgens de 5 reiki principes van Usui. Usui gaf deze door aan zijn leerlingen om zo een vol en gelukkig leven te leiden. Ik heb ze naast mijn bed liggen voor als ik opsta en ga slapen, maar ook op mijn werkplek als reminder. Kennen jullie ze al? Ik ga de komende dagen mijn gedachtes hierover opschrijven en met jullie delen.

Vandaag de eerste:


1. Just for today, I will not worry (juist vandaag, maak ik me geen zorgen)

Dit is voor mij wel een belangrijk principe. Ik merk dat ik gevoelig ben voor drukte en stress. En dat is toch wel een hoop negatieve energie. Het kan ook nuttig zijn; als je het als zodanig herkent en weet dat actie nodig is. Maar door teveel zorgen kan ik onrustig worden, onzeker maar ook ongezellig. Ik verstoor daarmee volledig de balans tussen mijn fysiek, mentaal en emotioneel bestaan. En het voegt zo weinig toe.

Door steeds bewust te zijn van dit eerste reiki principe realiseer ik me dat stress meestal niet de moeite waard is en dat het beter is om de dag te starten met een positief en rustig gevoel.

Door dit dagelijks te doen merk ik meteen dat ik een stuk vrolijker door het leven ga en meer kan genieten.


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte