Zoeken
  • Marlene

Op de rem!

Je kent misschien dat liedje nog wel van Herman van Veen: “Opzij”. Had hij in 1980 al kunnen voorzien dat anno nu de tekst maar al te actueel is?


Ik wilde alles tegelijkertijd: werken, lekker sporten, met vriendinnen afspreken, quality time met manlief, de nodige aandacht voor gezin, een theatertje pikken, een feestje sloeg ik niet af, om nog maar niet te spreken over de dagelijkse huishoudelijke verplichtingen.... En oh ja, we waren ook nog een huis aan het bouwen!


Een jaar geleden kreeg pijn aan mijn voet. “Ach, dat loop ik er wel uit” dacht ik, niet miepen maar gewoon lekker “rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…”


Had ik toen maar beter mijn lichaam geluisterd. Op tijd een stapje terug om weer in balans te komen. Fysiek, maar ook emotioneel en mentaal. Nu bijna één jaar, en vier specialisten verder ben ik aan het herstellen van een operatie. Ik kan 6 weken nauwelijks de deur uit. Mijn lichaam is letterlijk op de rem gaan staan. En daarmee heb ik ruimte gekregen om te reflecteren…


We wonen intussen heerlijk in ons prachtige nieuwe huis. Ik heb daar nu een plek voor mezelf – waar ik in stilte kan zitten, een boek kan lezen, kan mediteren en kan zorgen voor de rust en balans in mijzelf. Heerlijk!!


Begrijp me niet verkeerd; ik kan niet wachten tot ik weer lekker kan sporten, met vriendinnen kan afspreken en weer lekker de deur uit kan! En tijd met man en kind blijven heilig! Maar ik neem ook tijd voor mezelf, om na te denken, tot rust te komen en te ontspannen. En dat zorgt weer voor positieve energie! Hoe fijn is dat?


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte