Zoeken
  • Marlene

De kracht van wandelen

Bijgewerkt: mei 21

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. Met wandelen verbeter je bloedcirculatie, verbrand je calorieën en voel je je over het algemeen gewoon beter.

Als je bij wandelen ook nog een stuk meditatie toevoegt dan zorg je voor nog meer voordelen voor jouw gezondheid en welzijn. Verbinden van lichaam en geest in het nu is het meest belangrijke voordeel, maar er is nog meer:

- Een grotere verbinding met je omgeving. Door te wandelen kom je nog meer in contact met de aarde. En we weten wat de voordelen van aarden zijn (zie een eerdere post)

- Verminderen van angst. Door een meditatie wandeling ga je uit de mentale en fysieke staat van angst. Je kan opgekropte energie loslaten en je zorgt dat je hele lichaam in het nu is (waar je aan het wandelen bent) in plaats van te focussen op je angst.

- Ondersteunt concentratie. Het internet en de snelle wereld waar we nu in leven heeft een averechts effect op ons vermogen om te concentreren. Mindful bewegen (meditatie wandeling, yoga, tai chi etc) heeft enorme voordelen voor je spanningsboog.

- Overal helend. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Als je het ene ondersteunt, ondersteun je ook het ander. Meditatie en wandelen combineren helpt om beiden gelijktijdig te stimuleren en te herstellen.


Zorg jij goed voor jezelf?
www.m-balance.nl #mbalance #meditatie #zelfheling #lichaamengeest #holistischtrainer #mindfulness #holistischcoach #reiki #vught

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte