Zoeken
  • Marlene

Me-time

Bijgewerkt: mei 21

Ik merk de laatste tijd dat ik weinig tijd voor mezelf heb. Dat doe ik mij natuurlijk helemaal zelf aan – ik plan mijn agenda gewoon te vol! Het gevolg is wel dat ik daar heel onrustig van word. En het is toch wel belangrijk om voor nummer 1 te zorgen: mezelf!

Hoe doe jij dat?

De enige die voor jou kan zorgen ben jijzelf. Stress, te weinig beweging, te weinig slaap en slecht eten zorgen allemaal voor een neerwaartse spiraal.

Tijd voor jezelf inruimen is één manier om de stress van lichaam en geest aan te pakken.

Hierbij een aantal tips om hier tijd voor te maken:

1. Creëer goede gewoontes. Dagelijkse kleine en simpele rituelen zorgen voor een stuk ontspanning en het gevoel dat jij jouw leven bepaalt (en niet andersom). Mediteer, doe wat oefeningen voordat je gaat werken. Kijk of je ergens een half uur kunt reserveren om een boek te lezen, of ga in de lunchpauze even (alleen) wandelen. Schrijf je gedachten op. Zoek routines waar je je aan kan houden en je zal merken dat je ook de moeilijke dagen goed doorkomt.

2. Plan en bewaak! Als je iemand bent die geleefd wordt door je agenda (en ja – daar heb ik ook last van…), plan dan ook me-time in en blokkeer dat dan ook echt voor jezelf. Ga lekker 1x per week alleen lunchen, doe iets creatiefs of ga lekker sporten. Door die belangrijke me-time alvast in te plannen wordt het ook makkelijker om die prioriteit te geven als je het druk hebt (en doe dat dan ook!!). Durf “Nee” te zeggen, cancel de afspraken waar je eigenlijk geen zin in hebt.

3. Communiceer wat je nodig hebt. Dit geldt op het werk maar natuurlijk ook thuis. Soms moet je het gewoon vragen. Vertel je partner op een rustig moment hoe belangrijk jij het vindt om me-time te hebben en kijk hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Of neem wat extra dagen vrij van werk als je dat nodig lijkt.

Het creëren van tijd voor jezelf kan moeilijk lijken maar is het zeker waard. Maak er een gewoonte van om voor jezelf te zorgen, plan het in, bespreek het. Hoe je het ook doet, je zal merken dat je je beter voelt, meer ontspannen bent en weer veel meer aankunt.

#mbalance #tijdvoorjezelf #metime #holistischevisie #trainer #mindfulness #vught #jijbentnummer1

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte