Zoeken
  • Marlene

Liefde zit in ons

Bijgewerkt: mei 21

Het is belangrijk om als holistisch coach en trainer volledig te ‘Zijn’.

Dit is een thema waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben. Bij veel dingen die ik doe en denk blijf ik niet altijd bij mezelf. Onderwerpen zoals zelfvertrouwen en angst komen hieruit voort.

Ik moet nog even wennen en ga op onderzoek uit…

Ik ben de Celestijnse Belofte van James Redfield weer gaan lezen. Dat had ik 20 jaar geleden ook gedaan, maar toen was het slechts een boek. Nu zijn het lessen voor mij. We zijn allemaal onderdeel van een geheel, een universum. Dat klinkt natuurlijk lekker zweverig, maar als je kijkt naar alles om ons heen: de mens, dier en alles op aarde, dan bestaan we allemaal uit dezelfde kleinste deeltjes: atomen. Hoe simpel kan het allemaal zijn!


In een poging om dit te vertalen naar mijn eigen thema kwam ik tot de conclusie dat we allemaal puur en vol liefde zijn geboren. Als baby zijn we perfect geprogrammeerd. We leven in een wereld vol wonderen, maar voor we het weten zijn we dat gevoel kwijt. Waarom? Omdat ons geleerd werd op andere dingen te focussen. We werden geleerd dat cijfers, prestatie, geld, en aanzien belangrijker zijn dan liefde. We werden geleerd dat we los staan van anderen, onze eigen boontjes moeten doppen, ons steeds moeten verbeteren (of de confrontatie als dat niet lukt). We leerden om de wereld te zien zoals anderen die ook zien. En natuurlijk conformeerden we ons aan deze lessen.


Met liefde zijn we geboren. Angst hebben we hier geleerd. Mijn pad is om die angst en tekort aan zelfvertrouwen af te leren en liefde weer terug te laten in mijn hart. Door hier weer bewust van te zijn, door liefde te ervaren in mezelf en in anderen. Want dat is toch de essentie van ons ‘zijn’.


Betekenis zit niet in materiële dingen. Als we van materiële dingen houden – geld, de auto, het huis, aanzien – dan houden we van dingen die niet terug houden van ons. Het lijkt wel of we verloren zijn geraakt in een wereld waar we meer van dingen houden dan van mensen.

Liefde is het intuïtieve weten van ons hart. Het is niet materieel, het is energie. Het is het gevoel dat ontstaat in een ruimte, een situatie of met een persoon. Je kan het niet kopen. Het heeft niks te maken met de fysieke wereld en toch kunnen we het uiten. We ervaren het als vriendelijkheid, geven, vergeving, inlevingsvermogen, vrede, vreugde, acceptatie, geen oordeel, samen, intimiteit.


Angst is ons gedeelde gebrek aan liefde. We herkennen het als woede, ziekte, pijn, hebzucht, verslaving, corruptie, geweld en oorlog.

Liefde zit in ons. Het kan niet kapot gemaakt worden maar het kan zich wel schuil houden. Zodra we in die liefde geloven zal het zich weer laten zien.

Open je hart!


#mbalance #mindfulness #holistischevisie #volledigzijn #vught #liefdezitinons #openjehart

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte