Zoeken
  • Marlene

Emotioneel en fysiek helen door visualisaties

Bijgewerkt: mei 21

Onlangs heb ik me opnieuw verdiept in visualisaties. Ik ben aan het herstellen van een blessure aan mijn voet en er waren momenten dat ik mezelf heel zielig vond, zo op de bank zonder de deur uit te kunnen en volledig afhankelijk van de lieve mensen om me heen.

Visualisatie is de techniek om met behulp van je verbeelding iets tot stand te brengen wat je graag wilt. Dat is eigenlijk niks nieuws, je doet het waarschijnlijk al elke dag. Het is je verbeeldingskracht, de creatieve energie die je voortdurend gebruikt, of je daar nu bewust van bent of niet.


We weten allemaal dat lichaam en geest verbonden zijn. Door positieve plaatjes, verwachtingen, en suggesties kan je emoties veranderen en dat heeft weer invloed op het fysieke. Je projecteert als het ware de toekomst zoals je dat graag ziet naar het hier en nu. Gebruik daarbij al je zintuigen. Wat zie je? Wat voel je? Wat hoor je? Hoe ruikt het?

Dat heb ik meteen toegepast. Door eerst goed te gronden en in een ontspannen staat al mijn zintuigen te gebruiken ben ik van start gegaan:


Mijn toekomstbeeld is weer alles te kunnen, waaronder lange wandelingen maken. Ik ben dit gevoel volledig gaan visualiseren. Net als in een droom loop ik door de Vughtse Heide. Ik voel de zon op mijn gezicht en de aarde onder mijn voeten. Ik voel mijn ademhaling in de frisse lucht en het wolkje dat ik uitblaas door de kou. Ik ruik het bos. Ik weet precies welke schoenen ik aan heb, die heerlijke warme wandelschoenen die als pantoffels aan mijn voeten zitten. Ik wandel langs de lunetten en neem de andere mensen om mij heen waar. En zo loop ik, volledig pijnloos en met veel frisse energie tot ik weer op de weg terug naar huis zit…..


Als ik met mijn lichaam en geest weer terugkom naar mijn plekje op de bank voel ik me al een heel stuk beter. Morgen ga ik weer op pad, ik verheug me er nu al op!

#mbalance #visualiseren #holistischevisie #mindfulness #helenopalleniveaus #vught

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte